Indien mogelijk

Reparatie

Wij repareren altijd indien mogelijk, we vervangen alleen indien noodzakelijk.

Een reparatie van een ster wordt uitgevoerd om te voorkomen dat de ruit scheurt en vervangen dient te worden. Wat oorspronkelijk een klein sterretje is, kan onder andere door temperatuurwisselingen uitgroeien tot een grote barst in uw voorruit. Dat willen we graag voorkomen, laat daarom een sterretje in je autoruit altijd zo snel mogelijk repareren.

Als de beschadiging van de voorruit kleiner is dan een 2 Euro munt kan de ruit vaak nog gerepareerd worden. Is de beschadiging groter of is de ruit gescheurd dan moet de ruit vervangen worden. Onze vakspecialisten kunnen ter plaatse beoordelen of reparatie nog mogelijk is. Wanneer de achterruit van uw auto beschadigd is kan deze in vrijwel alle gevallen niet meer gerepareerd worden. Vervanging door een nieuwe achterruit is dan de enige mogelijkheid.

 

De reparatie

Eerst wordt de beschadiging schoon gemaakt waarna onder hoge druk een kleine hoeveelheid heldere kunsthars in het sterretje wordt aangebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van UV-licht uitgehard. Hierdoor krijgt de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug. Met een speciale polish wordt het inslagpunt vervolgens glad afgewerkt.

Een reparatie blijft altijd een klein beetje zichtbaar, maar in veel gevallen kan de beschadiging zo goed hersteld worden dat deze nauwelijks meer opvalt. Er geldt een levenslange garantie. Het kan heel soms gebeuren dat de beschadiging tijdens de reparatie toch doorscheurt en de ruit alsnog vervangen dient te worden. Na de reparatie is doorscheuren nagenoeg onmogelijk. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren dan kunnen wij de ruit vervangen en worden de kosten van de reparatie in mindering gebracht.

De reparatie van een  ster duurt ongeveer een half uur. Terwijl u geniet van een lekkere kop koffie herstellen wij uw ruit. Bent u verzekerd voor ruitschade en gaat het om een ruitreparatie, dan vergoedt uw verzekeringsmaatschappij in vrijwel alle gevallen de kosten.

Maak een afspraak