Veiligheid staat voorop

KALIBREREN

De ervaren kalibratiespecialisten van 123RUIT.nl

Voorruiten zijn steeds vaker uitgerust met moderne rijhulpsystemen die het rijden voor u aangenamer en veiliger te maken. Deze rijhulpsystemen zoals sensoren en camera’s zijn ook bekend als ADAS. Dat staat voor Advanced Driver Assistance Systems.

Bij 123RUIT.nl zijn we goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën.

Heeft u ook één of meerdere rijhulpsystemen aan boord en moet uw vervangen worden? Dan moeten wij die systemen opnieuw afstellen. We noemen dat kalibreren. Onze ruitspecialisten zijn ook ervaren kalibratiespecialisten. Met behulp van moderne apparatuur stellen ze de systemen in uw auto vakkundig af, zodat u er ook na ruitschade weer volledig op kunt vertrouwen. Dat is een zekerheid die u bij 123RUIT.nl hebt. Veiligheid staat voor ons voorop.

Rijhulpsystemen die gekalibreerd moeten worden zijn onder andere Adaptive Cruise Control, Dode hoek detectie, Adaptive Headlights, Rijvakassistent, Verkeersbordherkenning en Autonomous Emergency Braking (AEB). Deze sensoren en camera’s zijn vaak verwerkt in een autoruit of zijn aan een ruit gekoppeld.

Men kan op 2 verschillende manieren kalibreren, dynamisch en statisch.
Statische kalibratie vindt plaats in de werkplaats. Hierbij gebruiken we een handheld toestel, een laser en een kalibratiebord. Voor dynamische kalibratie is een autorit op de weg noodzakelijk.

 

 

Aangesloten bij de ADAS Alliantie

123RUIT.nl is aangesloten bij de ADAS Alliantie. Dit is een samenwerking van o.a. RDW, TNO en . Zij hebben als doel om het veilig gebruik van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) te verhogen. Ook wij leveren daar met onze technische kennis een bijdrage aan.

Maak een afspraak