de perfectie

KALIBREREN

U moet op de veiligheidssystemen van uw auto kunnen vertrouwen. De camera achter de voorruit is essentieel voor de juiste werking van diverse rijhulpsystemen. Een juiste kalibratie is daarvoor noodzakelijk. Een juiste kalibratie begint met een in-diagnose en een rapport van de beginsituatie. Na vervanging van de voorruit wordt de camera gekalibreerd en wordt er opnieuw een rapport opgemaakt als bewijs dat de camera op de juiste manier is afgesteld.

Kalibratie kan op drie verschillende manieren plaatsvinden. Statisch, dynamisch of een combinatie van beiden.

  • Bij een statische kalibratie wordt een specifiek kalibratiebord gebruikt en worden de systemen in een werkplaats met vlakke werkvloer en voldoende lichtinval gekalibreerd. Hierbij wordt met behulp van een laser en eventueel computergestuurde cameratechnologie het kalibratiebord in perfecte positie gebracht.
  • Bij een dynamische kalibratie wordt er gereden met de auto. Afhankelijk van het merk en type auto wordt er een merkspecifieke kalibratie toegepast met een diagnosetester.

Onze getrainde en deskundige specialisten maken gebruik van gekwalificeerde apparatuur. Uw garantie dat de systemen werken zoals ze moeten.

>

 

 

ADAS

De complexiteit van autoruitherstel neem toe. Ruiten worden groter, dunner en zijn in toenemende mate voorzien van rijhulpsystemen zoals sensoren en camera’s.
Deze rijhulpsystemen zijn beter bekend als ADAS, Advanced Driver Assistance System. ADAS maakt u het leven als bestuurder makkelijker en vooral ook veiliger door u te helpen, te waarschuwen en te assisteren.