15-04-2021

AR-heads-up display voor Audi Q4 e-tron

In diverse media wordt aandacht besteed aan de nieuwe Q4 e-tron die Audi binnenkort op de markt gaat brengen. Er wordt dieper ingegaan op een aantal technologische hoogstandjes die in de Q4 aanwezig zullen zijn. Ook de voorruit wordt voorzien van hypermoderne functies om het rijden aangenamer en vooral veiliger te maken.

In de Q4 wordt door middel van een beeldgenerator, zeg maar een grafische computer de omgeving gedeeltelijk op de voorruit geprojecteerd.

Het principe kennen we al langer. Een zogenaamd Head-Up Display (HUD) maakt gegevens zoals snelheid, routebeschrijvingen en de veilige afstand ten opzichte van de voorganger zichtbaar.

Deze nieuwe technologie voegt Augmented Reality toe en gaat hierdoor veel verder. De berijder ziet niet alleen informatie over de auto zelf, maar ook informatie over de omgeving, zoals obstakels en medeweggebruikers. Real-time scant de auto de omgeving en projecteert de belangrijkste informatie op de voorruit. Alsof je deelneemt aan een 3D spelletje!

Na vervanging van de autoruit moet ook het head-up systeem gekalibreerd worden. Het opnieuw inleren en afstellen van de rijhulpsystemen zorgt ervoor dat je als bestuurder op deze systemen kunt blijven vertrouwen.

Een goed voorbeeld van de snel toenemende complexiteit van autoruitherstel. Goed te weten dat de deelnemers van 123RUIT.nl pure specialisten zijn die meegaan in de ontwikkelingen.
INFO OVER HET BERICHT
DATUM PUBLICATIE
15-04-2021
NAAM AUTEUR
Ines Scheibenbauer
PUBLICATIE DELEN
REAGEER OP DIT BERICHT